Prefabrik Ev Nedir?

Prefabrik Ev Nedir Nasıl Yapılır

Kapı, duvar gibi pek çok ekipmanın fabrikasyon olarak üretilerek, ardından evin inşa edileceği beton platform üstüne oturtulan evlere prefabrik ev adı verilmektedir. Bunla beraber firmamız prefabrik ev konusunda hizmet veren bir firma olup, kaliteli hizmet anlayışımızla müşterilerimizin memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak adına çalışmaktayız.

Prefabrik Ev Nedir?

Kapı, pencere, duvar gibi bütün ekipmanların fabrikalarda üretilmesi ve inşası adına temel kazım yapımı gerekmeyen yapı çeşidine prefabrik ev adı verilmektedir. Prefabrik evler; bir veya iki katlı şekilde, istenen oda yerleşim planına ve metrekaresine göre hazırlanmaktadır. Biz firmamız olarak da müşterilerimizin isteklerini dikkate alarak, arzuladıkları prefabrik evi hazırlamaktayız. Betorname yapılarda olduğu üzere prefabrik evlerde ısı ve ses yalıtımı yapılmakta, kanalizasyon ve elektrik tesisatı da yapılmaktadır. Yerleşim planına uygun şekilde tasarlanan bu evler, arzu edildiğinde sökülüp başka bir yere de nakledilmektedir.

Prefabrik evler; ev sahibinin arzusuna göre üretilen parçalar bir araya getirilip inşa edilmektedir. Bu yüzden evin özelliklerine bağlı şekilde yaklaşık olarak 1 hafta içinde kurulumu yapılmaktadır. Başka bir inşaat süreci gerektirmediği ve daha düşük maliyete neden olduğu için tercihi yapılan bu evler, malzemenin kalitesine bağlı şekilde 40- 60 yıl dayanmaktadır.

Prefabrik Yapılarda Isı ve Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Prefabrik yapılarda dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, 10 santimetre duvar kalınlığıdır. 10 santimetre olan duvar kalınlığı ve 16 dansti olan straforların kullanılması, ses ve ısı yalıtımını beton eve nazaran daha sağlıklı hale getirmektedir. Bunun dışında, prefabrik ev türlerinde ses ve ısı yalıtımını sağlayan unsur, sadece duvar panellerinden ibaret olmamaktadır. Herhangi prefabrik ev içerisinde yalıtımı sağlayan mühim unsurlardan bir diğeri de çatı izolasyonunun gereken biçimlerde sağlanmasıdır. Uygun yalıtım adına çatı izolasyonunca taş veya cam yünü kullanılması gerekir. Taş ve cam yünü kullanılan prefabrik bir yapıda uzun vadede kesinlikle herhangi bir probleme rastlanmamaktadır. Bunun yanı sıra yapmış olduğumuz yapılar ile bu tür konulara çok dikkat etmekteyiz.

Prefabrik Evin Avantajları Nelerdir?

  • İnşaat süresi hem mevsime bağlı değildir hem de kısa zamanlıdır.
  • Kuvvetli ısı yalıtımı sayesinde enerji tasaruffu sağlar.
  • Zemin betonu dışında başka betona gereksinim duyulmaz. Her mevsim, güven içerisinde kullanılır.
  • Bütün maliyetler sözleşmede belirlenerek sabitlenir.
  • Binanın kısa zamanda teslim edilmesi, kira getirisi ve satış şeklinde avantaj sağlamaktadır.
  • Kontrol edilebilir ve daha az sevkiyatlardan ötürü nakliye giderleri oldukça azdır.
  • Kuruduktan sonra sökülerek, arzu edilen başka bir yere taşınabilir.
  • Modüler sistemle üretilir. Neredeyse bütün imalatlar, projede belirlenmiş olan mekanik montaj ve miktarda uygulanır olduğundan malzemelerin firesi yok denecek kadar azdır.
  • Prefabrik evlerin ağırlığı, betorname yapılara nazaran daha azdır. Bu durum da maliyetin düşük olmasına katkı sağlamaktadır.
  • Bakım gereksinimi yok denecek kadar az olmakla beraber farklılık ve yenileme gereksinimlerine sınırsız çözümleri sunması, bütün yenilemelerin ve tadilatların düşük maliyetli olmasına katkı sağlamaktadır.
  • Bütün projelerin yalıtım özellikleri, iklimsel ve bölgesel verilere göre tasarlandığı için binaya yapılan harcamalar oldukça ufak sürede kendini kapatacaktır.

Prefabrik Yapılar Hangi Alanlarda Kullanılır?

Prefabrik yapılar, her türlü alanda kullanılmaktadır. Bununla beraber bu yapılar genel olarak; prefabrik duş binaları ve WC, prefabrik fabrika, prefabrik sosyal tesis, prefabrik ev, prefabrik yatakhane, prefabrik ofis, prefabrik spor salonu şeklinde sıralanabilir. Prefabrik yapıların, pek çok alanda ve son dönemlerde oldukça sık kullanıldığını belirtmek mümkündür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir