Çelik konstrüksiyon, adından da anlaşılacağı üzere, tüm iskelet ve taşıyıcılarının çelikten üretildiği bir sistemdir. Birbirinden şık ve modern tasarımlarla tasarlanmış, kendine has projeleri ile çelik konstrüksiyon yapılar göz kamaştırmaktadır. Depreme dayanıklı, güvenli bir sistem olarak geliştirilen çelik yapılar, genellikle, fabrika, spor tesisler, ofis, depo gibi birçok alanlarda kullanılmaktadır. Birbirine geçme dikey çelik tekniğiyle hazırlanan iskeletinin, kolay ve hızlı bir şekilde montaj edilmesiyle yapı oluşturulur. Çelik konstrüksiyon, bir yapı tekniğidir ve gökdelenlerin yapımını mümkün kılmıştır.
Neden Konstrüksiyon?
Maliyet bakımından uygun olan çelik, taşıma kapasitesine en uygun olan sağlam yapı malzemesidir. Esnek oluşu sayesinde kolay şekil alabilen, dayanıklı oluşuyla da, binalarda güçlendirme desteği yapılabilen güvenilir yapı malzemesidir. Ayrıca, fabrikada üretilip, montaj sahasında birleştirmeye uygun olarak tasarlanması, zaman açısından da kolay imkanlar sunmaktadır.
Çelik Konstrüksiyon Dayanıklı mıdır?
Çelik yapılar, inşaat sektörüne alternatif olarak yapılmış bir yapı tekniğidir. Özellikle artan nüfus ve şehirleşmenin de artmasıyla, çok katlı binalar da artmaya başlamıştır. Deprem riskinin sürekli tetiklediği düşünülürse, insanların dayanıklı ve güçlü yapıları tercih etmesi kaçınılmazdır. Çelik Konstrüksiyon tekniği ile yapılan binalar, dayanıklılık ve esneklik bakımından kendini ispatlamış olan yapılardır. Hafif, esnek, sağlam ve kolay şekil verilmesi nedeniyle üretim aşamasında kolaylık sağladığı gibi zamandan da tasarruf ettirmektedir. Ermev Metal olarak, kaliteli malzeme, dayanıklı işçilik ve uzman deneyimli kadrosu ile Çelik konstrüksiyonlar üretmekteyiz.
Çelik Konstrüksiyon Sistemi Aşamaları
5000 yıl öncesine dayanan çeliğin hikayesi, başlarda çok kullanılmasa da ,1855 yılında keşfedilen Bessermer adı verilen sistemle, çeliğin daha kolay bir şekilde işlenmesi tasarlanmıştır. Çelik yapılar, proje aşamasında, belirli sistematik ve matematiksel hesaplamalar neticesiyle ilk adım olarak ortaya çıkar. İkinci aşama olarak, imalat aşamasına geçilir. İskelet aşaması oluşturulan, çelik yapılar, deneyimli ve uzman kadro tarafından hızlı bir şekilde montaj aşamasına geçilir. Montaj sırasında, normal bir inşaat sürecinde yapılan işlemler, iç ve dış yapılar tamamlanır. çelik yapılar ve prefabrik ev yapıları, fabrikada imal edilir ve montaj yerinde birleştirme işlemi yapılır.
Çelik Konstrüksiyon Sistemi Isıya Ve Sese Dayanıklı Mıdır?
Teknik özelliklerle inşa edilen çelik konstrüksiyonların duvar panelleri ve çatı izolasyonlarındaki ısı ve ses yalıtımları oldukça kuvvetlidir. Duvarlarda kullanılan straforun kalınlığı, ısı ve ses geçirgenliği önlemek amacıyla, betonarme binalarda üretilenler gibi yapılmaktadır. Çatı izolasyonlarında kullanılan taş yünü ve cam yünü ile kaplanmış mebranlarla, ısı, ışık , ses ve su geçirmez yalıtım özelliklerine sahiptir. Çelik yapılar, projeden, imalata, imalattan montaja her alanında yüklenici firma sorumluluğunda hizmet veren, Ermev Metal; kaliteli hizmet ve uzman kadrosuyla uluslararası standartlara uygun şekilde yapılarınızı teslim etmektedir.
Prefabrik Yapılar
Şık ve modern tasarımları ile herkesin sahip olmak istediği prefabrik yapılar, çelik konstrüksiyona ve diğer yapılara göre daha pratik şekilde üretilmektedir. Fabrikada üretilen prefabrik evler, demonte yapılarak birleştirilir. Bu sayede, uygun görüldüğünde tekrar sökülüp, monte edilebilir. Depreme dayanıklı, sağlam yapısıyla, tek katlı veya iki -üç katlı olabilmektedir. Son yıllarda gelişen teknoloji ile tasarlanan üç katlı prefabrik villalar, dışarıdan bakıldığında prefabrik olduğu anlaşılmaz. Uygun, ekonomik ve daha az maliyetli olması bakımından prefabrik yapılar, oldukça fazla tercih edilmektedir.